Dania główne / Main courses
Panierowany camembert [120g]z grillowanymi warzywami i sałatą z winegretem Breaded camembert with grilled vegetables and green salad with vinaigrette [120g] |
37 zł |
Schabowy z kostką smażony na smalcu [250g]z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną Pork chop [250g] with boiled potatoes and fried cabbage |
46 zł |
Kotlet de volaille [200g] z gotowanymi ziemniakami i zestawem surówek Chicken kiev [200g] with boiled potatoes and set of salads |
49 zł |
Grillowany kurczak Supreme [200g]z ryżem z warzywami i sosem paprykowym Grilled Supreme chicken with rice and vegetables in red pepper sauce |
51 zł |
Żeberka z pieca [300g]z opiekanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty Baked ribs [300g] with baked potatoes and sauerkraut |
52 zł |
Placek po zbójnicku z gulaszem wołowym [300g]z ogórkiem kiszonym i kwaśną śmietaną Potato pancake with beef ragout [300g], pickled cucumber and sour cream |
56 zł |
Polędwiczki wieprzowe [200g]w sosie borowikowo-żurawinowym z kluskami śląskimi i buraczkami Old fashion prepared duck with baked apple and silesian potato dumplings |
59 zł |
Pierś z kaczki [200g] w sosie pomarańczowym z kluskami śląskimi i surówką colesław Duck breast in orange sauce with potato dumplings and coleslaw |
59 zł |
Kaczka po staropolsku pieczona z jabłkiem [350g] z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty Old fashion prepared duck with baked apple, silesian potato dumplings and red cabbage |
74 zł |
Comber jagnięcy [350g] do samodzielnego wysmażenia na kamieniu lawowym z sosem teriyaki, talarkami ziemniaczanymi i mini warzywami Saddle od lamb for self- frying on lava stone with teriyaki sauce, potatoe slices and mini vegetables |
86 zł |
Stek z polędwicy wołowej [200g] do samodzielnego wysmażenia na kamieniu lawowym, z porcją belgijskich ytek, sałatą z winegret i sosem z zielonego pieprzu Beef steak [200g] for self- ying on lava stone, served with belgian french fries, salad with vinaigree and green pepper sauce |
130 zł |