Dania główne / Main courses
Panierowany camembert [120g]z grillowanymi warzywami i sałatą z winegretem Breaded camembert with grilled vegetables and green salad with vinaigrette [120g] |
33 zł |
Schabowy z kostką smażony na smalcu [250g]z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną Pork chop [250g] with boiled potatoes and fried cabbage |
38 zł |
Kotlet de volaille [200g] z gotowanymi ziemniakami i zestawem surówek Chicken kiev [200g] with boiled potatoes and set of salads |
41 zł |
Grillowany kurczak Supreme [200g]z ryżem z warzywami i sosem paprykowym Grilled Supreme chicken with rice and vegetables in red pepper sauce |
42 zł |
Żeberka z pieca [300g]z opiekanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty Baked ribs [300g] with baked potatoes and sauerkraut |
42 zł |
Placek po zbójnicku z gulaszem wołowym [300g]z ogórkiem kiszonym i kwaśną śmietaną Potato pancake with beef ragout [300g], pickled cucumber and sour cream |
43 zł |
Polędwiczki wieprzowe [200g]w sosie borowikowo-żurawinowym z kluskami śląskimi i buraczkami Old fashion prepared duck with baked apple and silesian potato dumplings |
48 zł |
Kaczka po staropolsku pieczona z jabłkiem [350g] z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty Old fashion prepared duck with baked apple, silesian potato dumplings and red cabbage |
61 zł |
Comber jagnięcy [350g] do samodzielnego wysmażenia na kamieniu lawowym z sosem teriyaki, talarkami ziemniaczanymi i mini warzywami Saddle od lamb for self- frying on lava stone with teriyaki sauce, potatoe slices and mini vegetables |
75 zł |
Antrykot wołowy [350g] do samodzielnego wysmażenia na kamieniulawowym z sosem BBQ z czarnym pieprzem, kaszą pęczak i sałatką z pomidorków koktajlowych z sosem bazyliowym Beef entrecote for self – frying on lava stone with BBQ sauce, pearl barleyand cherry tomato salad with basil sauce |
85 zł |